Jämför webbhotell i Sverige

jämför-webbhotellDet finns väldigt många webbhotell i Sverige att välja mellan. Ett tiotal av dessa är stora etablerade webbhotell med tusentals kunder. Om du letar webbhotell är det viktigt att lägga ner tid på att jämföra webbhotellen och sortera ut de som inte passar dina behov. Här kan det vara bra att utgå från en lista med webbhotell så att du inte missar något bra alternativ.

Webbhotelllista.se kan du se just en sådan lista med webbhotell som du kan gå igenom en efter en och jämföra. Där finns också en del intressant information om vissa webbhotell så du kan få en inblick i webbhotellets kontrollpanel och vad det är du faktiskt får för pengarna.

Ett tips när du jämför webbhotell i Sverige är att även kolla på var webbhotellets servrar står. De brukar inte visa det bland de vanliga specifikationerna även om den geografiska placeringen i många fall kan vara mycket viktig. En server i USA tar mycket längre tid att nå än en i Sverige och det blir en bättre upplevelse för besökarna om din server är så nära dem som möjligt.

När du jämför priset på webbhotellet så föreslår jag att du gör två kolumner, en för första året och en för andra året. Räkna sedan ihop vad första året kostar med startavgifter och rabatter. Jämför sedan det med andra årets kostnad. Om där är en sak jag lärt mig så är det att detta kan skilja jätte mycket. Ett webbhotell som är billigt kan ha en hög startavgift som gör första året dyrare medan ett dyrare webbhotell kan ha kampanj och göra första året jätte billigt.

Om priset är viktigt så glöm inte heller bort att jämföra domänkostnader.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *