Stabila webbhotell med bra tillgänglighet

stabilt-webbhotellAtt hitta ett stabilt webbhotell med bra tillgänglighet är mångas största dröm. Det är dock inte så lätt att lyckas och när man väl tror sig hittat ett så kanske webbhotellet misslyckas med att fortsätta på samma framgångsrika väg.

Det första du vill undvika är webbhotell som väljer att ta in för många kunder på sina servrar. Servrarna kan då bli lättare överbelastade och det krävs inte lika mycket för att få dem att falla på knä. Här är det givetvis bättre med webbhotell som kör någon form av cloud hosting som lastbalanserar alla webbhotellskunder över flera servrar. Då är det mindre risk att enstaka webbhotellskunder ställer till problem med tillgängligheten.

Hur som helst vill du att webbhotellet ska ha någon form av lastbalansering på servernivå, strömförsörjning och nätverksnivå. Om servern påverkas negativt av fel på hårdvara så ska andra webbservrar automatiskt kunna bära upp trycket när den servern kopplas ifrån.

Det samma gäller strömförsörjningen och det är viktigt att det dels finns UPS (batterier) som tar över driften tills dieselgeneratorer hunnit starta. Nätverket ska också vara redundant med flera Internetleverantörer.

FS Data är ett mycket stabilt och ett webbhotell som har bra tillgänglighet. Priset är dock lite högre än konkurrenter men kanske inte utan anledning? Webbhotellet rekommenderas starkt för företagshemsidor, e-butiker och andra webbtjänster med vinstintresse.

Oderland är också ett mycket bra webbhotell och populärt bland många i branschen. Webbhotellet är känt för att vara stabilt och värna om sina kunder. Webbhotellet är snabbt och deras webbservrar är inte kända för att vara överbelastade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *