Svenska webbhotell som kör cPanel och WHM

cpanel-svenska-webbhotellKontrollpanelen cPanel är en populär kontrollpanel som används av väldigt många webbhotell över hela världen. Det är kanske t.o.m. den mest använda kontrollpanelen och den är inte det för att den är dålig.

cPanel är dock inte speciellt vanlig i Sverige och det beror förmodligen på tydliga nackdelar med kontrollpanelen. cPanel har ingen möjlighet att fungera i en molnbaserad lösning. Kontrollpanelen har också en ganska hög licensavgift, och eftersom du behöver en licens för varje server blir det en kostsam historia för webbhotellen.

Svenska webbhotell som kör cPanel måste därför lägga sig högre i pris för att erbjuda detsamma som andra webbhotell gör, eller får de erbjuda mindre till samma pris. Undantaget är de webbhotell som valt att placera sina servrar i datacenter utanför Sverige. De kan då kompensera kostnaden med det.

I Sverige finns det tre webbhotell som kör cPanel (i alla fall som jag känner till). Det är följande webbhotell:

Som du säkert ser är utbudet av webbhotell inte speciellt stort. Om du verkligen är på jakt efter ett webbhotell som kör cPanel så det tyvärr inte många fler än ovanstående som har stöd för det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *