Vilket av alla webbhotell ska man välja?

att-välja-webbhotell

Att välja webbhotell till sin hemsida är tyvärr ingen enkel uppgift. Många tycker det är svårt att välja rätt mobiloperatör, men det är ingenting mot vad det är att välja webbhotell.

Det är nästan lite av en konst att välja webbhotell för du vill absolut inte underskatta det, men samtidigt kan du nästan bli knäpp om du lägger för mycket energi och fokus på det. Webbhotellets geografiska plats har inte så stor betydelse i valet av webbhotellet. Du vill kanske ha tillgång till svensk support och då är det viktigt att webbhotellet givetvis är svenskt.

En del webbhotell hyr servrar i datacenter utomlands, medan andra har sina egna datahallar här i Sverige. Fördelen med ett webbhotell som har svenska datahallar är att hemsidan laddas lite snabbare för svenska besökare. Däremot är det väldigt få webbhotell med egna datahallar i Sverige som klarar av t.ex. stora DDOS-attacker och det finns flera exempel på detta. I dessa fall kanske din hemsida hade mått bättre av att vara placerad i en stor datahall i t.ex. Tyskland, England eller USA.

Alla webbhotell erbjuder dessutom olika förutsättningar. Webbhotellpaketen skiljer sig och du måste ta ställning till hur mycket utrymme och trafik din hemsida behöver nu och hur mycket den kommer behöva i den närmsta framtiden. Det är aldrig roligt att känna av pressen på att man måste byta webbhotell för man vuxit ur det befintliga. Som tur är erbjuder de flesta webbhotell att man kan köpa till utrymme och trafik om det skulle vara ett problem, men det är ändå något som du måste ta hänsyn till och välja mellan.

Det bästa är att skriva ner sina krav som man har på webbhotellet och sedan utgå från de bästa alternativen som finns tillgängliga. Här finns webbhotell för din hemsida som är bra nog att utgå ifrån.

Priset är ofta en viktig faktor, speciellt om du är en privatperson. Hittar du därför ett webbhotell med någon pågående kampanj kan givetvis det väga tungt.

One Comment

  1. Johan skriver:

    Jag har jobbat med de flesta stora svenska webbhotell och har fastnat för fsdata. Det är helt enkelt dom som jag upplever har snabbast servrar i kombination med bra och fri telefonsupport. Även Loopia har blivit bättre efter många år av prestandaproblem med WordPress.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *