Webbhotell – Tips för nya kunder

Dell Server Repair ManchesterDet är inte lätt att välja ett bra webbhotell, och det är inte lättare om man aldrig tidigare har haft ett. Det är svårt att veta vad man ska titta på och vilka webbhotell man bör undvika.

Jag har erfarenhet av ett tio-tal webbhotell genom åren och det finns tyvärr inget webbhotell som verkligen passat som handsken. Det finns helt enkelt bättre och sämre, men även ett bra alternativ sett till historien kan bli ett dåligt i framtiden och detta är gör det hela ännu svårare.

Till nya kunder är mitt tips att förlita er på etablerade webbhotell. Ett webbhotell som är nystartat har ingen historik att luta sig tillbaka på. Många små webbhotell hyr också in sig på andra datacenter och har ingen egen personal på plats, eller så har de ett eget datacenter som kanske inte är lika påkostat som ett större. Detta kan leda till större driftproblem, men det behöver inte.

Många tittar på bandbredd och utrymme och ser det som två jätte viktiga faktorer. Men det gäller att vara realistisk här och inte välja godispåsen som har mest innehåll när det inte är säkert att du orkar äta allt godis ändå. Det är bättre att satsa på en påse med gott innehåll och som räcker till ens behov och med innehåll över.

Det var en dålig metafor, men om vi förutsätter att du har en webbplats som inte ökar orealistiskt mycket i utrymme (filuppladdning t.ex. för användare) så utgå från det minsta du behöver och lägg sedan på ett par hundra procent på det. Om du behöver 5GB utrymme, så leta efter webbhotell som minst erbjuder 10-15GB. Trafiken är det som kan öka mest så här bör lägga på ännu mer. Om du är i behov av 10GB trafik per månad så bör ett webbhotell med 40-50GB i trafik räcka gott och väl.

Anledningen till varför man ska göra så här är att när du väl växt ur ditt webbhotell har du förhoppningsvis en annan ekonomisk utgångspunkt än tidigare. Kanske kan du stanna inom samma webbhotell men bara med ett dyrare/bättre paket, eller så flyttar du till webbhotell som uppfyller dina nya krav.

Det finns billiga webbhotell som erbjuder massor med utrymme och trafik, men du bör inte välja dem av den anledningen. Det ska i så fall vara att de fått goda rekommendationer eller på andra vis uppfyller dina önskemål och krav.

One.com är ett populärt val för privatpersoner som endast behöver lägga upp 1 hemsida (domän) och är det absolut billigaste alternativet i det långa loppet. City Network och Crystone är dock billigare för hela det första året, så om du förväntar dig att tjäna pengar men har en liten budget nu så kan dessa vara alternativ.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *